66. Folie à Deux | 'Dry Creek Valley' Zinfandel

De Zin, de geliefkoosde benaming in zijn thuisland, is de Californische trots bij uitstek. Hij maakte omstreeks 1820 zijn opwachting in Californië. De Zinfandel heeft steeds stof tot discussie gegeven wat zijn herkomst betreft. Hij zou in feite afkomstig zijn van Kroatië of Hongarije of hij zou dezelfde druif zijn als de Primitivo in het Italiaanse Puglia. De Californische wijnuniversiteit spreekt dit echter met klem tegen. Ze baseren zich op een studie van niet minder dan 90 klonen van de Zinfandel. Het resultaat is dat de Zinfandel en de Primitivo hetzelfde genetisch materiaal bezitten maar niet identiek zijn. De Zinfandel was, en is nog steeds, de meest aangeplante druif van Californië.

Folie à Deux
Het is 1981 wanneer 2 psychiaters besluiten een andere wending te geven aan hun leven en samen een wijnproject op te zetten. Het is op dat moment dat Folie à Deux het levenslicht ziet. Uiteraard is de naam van hun bedrijf gekozen met een vette knipoog naar hun vorige beroep. Vandaag behoort het wijndomein toe aan de familie Trinchero uit Napa. Zij kochten het Estate in 2004. 

De wijngaarden zijn beplant met Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvingon, Pinot Noir, Zinfandel en Merlot. Ze liggen verspreid in Sonoma County en meer bepaald in Russian River Valley, Alexander Valley en Dry Creek Valley.