51. Viña Morandé | Pionero Pinot Noir Reserva

De naam van deze wijn is geïnspireerd op het pioniers werk dat Pablo Morandé in de Casa Blanca Valley verrichte. Het zijn stuk voor stuk wijnen die soepel en toegankelijk zijn en passend bij iedere gelegenheid.

Vinã Morandé
Pablo Morandé is één van de grondleggers van de moderne Chileense wijnbouw. In dienst, als wijnmaker bij Concha Y Torro ontdekte hij de Casa Blanca Valley, ten noorden van de hoofdstad Santiago als zeer interessant wijngebied. Pablo Morandé plantte hier als allereerste druivenstokken aan. In dit gebied stichtte hij in 1996, samen met een groep vrienden, Vinã Morandé. In korte tijd groeide Vinã Morandé uit tot één van de meest toonaangevende wijnbedrijven van Chili. Pablo Morandé is nog altijd als adviseur bij het bedrijf betrokken.

Viña Morandé is het eerste wijnbedrijf in Chili dat de duurzaamheids code 'Certified sutainable wine of Chile' heeft weten te behalen. Viña Morandé heeft hiervoor moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: Wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid). De certificering is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken.