32. Alma Negra | Blanco

Alma Negra is opgericht door Ernesto Catena, een 4e generatie wijnmaker van Italiaanse afkomst. Na een deel van zijn leven als ontwerper te hebben gewerkt is hij een missie gestart om alles in zijn wereld van wijn om te zetten in kunst; van het telen van de druiven via het maken van wijn tot het verkopen ervan.

Vanaf het begin zocht Ernesto naar mensen met een sterke creatieve drive om ervoor te zorgen dat de juiste waarden centraal stonden in het bedrijf. Teamwerk staat centraal bij alles wat ze doen, van landbouw tot wijnmaken en zakelijke beslissingen. Ze willen dat hun werk leuk, intens en zinvol is. Ze zijn niet bang voor fouten, maar ze willen er juist van leren, want dat is voor hen de enige manier om te leren. Ze streven niet alleen naar perfectie in hun wijnen, maar ook in de geest waarmee ze ze maken. Een maaltijd delen, genieten van de vruchten van hun werk - dat zijn de dingen die voor hen belangrijk zijn.

In de loop der jaren hebben Ernesto en zijn team hun biodynamische boerderij en wijngaard ontworpen als een sculptuur om vanuit de lucht naar te kijken, vergelijkbaar met hoe de Maya's en de Inca's hun steden ontwierpen om van de goden te genieten. Hun wijngaard is omgeven door natuurlijke flora en dieren die hen helpen een staat van harmonie en evenwicht te bereiken. Ze brengen hulde aan de zon in hun rozentuin en aan de maan in hun wijnstoklabyrint met muziek en dans.

Ze zien hun wijnmakerij en wijngaard als een thuis voor een kunstenaar om te creëren en in contact te komen met de natuur; één zijn met de poëtische aard van het leven. Om de magie echt te begrijpen, nodigen ze je uit om het huis van Ernesto, poeta del vino, te bezoeken.