17. Joel Gott | 'Oregon' Pinot Gris

Deze Pinot Gris opent met heldere, schone aroma’s van citrus-, perzik- en honingdauwmeloen. In de mond is goed gebalanceerd met tropische tonen en mineraliteit, doorspekt met hints van honing en perzikbloesem. Deze wijn is fris en knapperig met een fruitige afdronk, omlijst met ananas en appel. 

Joel Gott
Voor Napa Valley telg Joel Gott werd wijnmaken er met de paplepel ingegoten. Zijn grootvader was wijnmaker en president van Inglenook Winery in de jaren '60 en '70, terwijl zijn vader, Cary Gott, de oprichter is van Montevina Wines.

In 1993 kochten Joel en zijn broer Duncan de Palisades Market in Calistoga en veranderde de kleine markt in een winkel met gastronomische gerechten en heerlijke wijnen. Het runnen van de markt gaf Joel een bedrijfsopleiding en een blik op de wijnindustrie, waardoor hij de behoefte aan kwaliteitsvolle wijnen op de markt kon zien.

In 1996 kocht Joel enkele tonnen van de Zinfandel druif van familievriend en druiventeler Tom Dillian. Hij maakte er wijn van met de hulp van zijn toenmalige vriendin en wijnmaker Sarah, met wie hij inmiddels getrouwd is. Geprezen door de Wine Spectator, de Wine Advocate en de New York Times, werd Joel Gott's Zinfandel op de kaart gezet en gaf het Joel de kans om extra variëteiten te produceren.

Heden ten dage heeft Joel bevoorrechte toegang tot veel van de beste en tot nu toe onontdekte fruitbronnen in de Napa Valley. Joel Gott-wijnen zijn daarom opmerkelijk en bieden veel klassiek Californisch fruit, een goede structuur en een uitstekende balans.