Most bij je thuis!

DANKJEWEL! Wij van Most zijn super blij dat je een maaltijd bij ons hebt besteld! Alle gerechten zijn vers en met veel liefde gemaakt, daarom geven we het mee om nog even opgewarmd te worden; zo is je maaltijd net zo lekker thuis als dat je die bij ons zou komen eten.

Hoe bereid je je maaltijd?

WOENSDAG 12 MEI - ZONDAG 16 MEI: KLASSIEKERS WEEK BIJ MOST!
HET MENU:

HOOFD
Zachtgegaarde kalfssucade met knoflookjus, bataatpuree en little gem
Nodig
: Oven en een pan 
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan water op en breng deze aan de kook. Als het water kookt, zet dan het vuur of de electra stand laag zodat het water heet blijft maar niet meer kookt (au bain marie). Doe de zak met de kalfssucade en de zak met de bataat in het hete water voor zo'n 10 munten totdat het opgewarmd is. Ondertussen het bakje met de gem aanmaken met de dressing. Haal de zak met de kalfssucade en de zak met de bataat voorzichtig uit het hete water, knip deze open en dresseer het op je bord. Leg de gem erbij en geniet!

Bloemkool wings in bbqsaus met naanbrood en ranchsaus en crudité
Nodig
: Oven
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de wings in de oven voor zo'n 15 minuten. Plaats het naanbrood de laatste 3 minuten erbij. Verwarm de bbq saus even kort in de magnetron of op een bord op een pannetje heet water. Meng de bloemkool wings vanuit de oven in een kom met de bbq saus en dresser dit op je bord. Leg het naanbrood, de crudite en de ranch saus om te dippen erbij en geniet!

Plaats de taart op een plaatje of bakpapier in de oven voor zo'n 12-15 minuten. Dresseer het op je bord en leg de salade ernaast. Smakelijk!

NA
Pecan pie met crème fraiche
Nodig: Bord
Bereiding: Haal de pie voor het diner uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen
-------------------

DE BORRELPLANK: Welke kazen en charcuterie zitten er bij?

Charcuterie
1. Salami Gran Napoli
2. Coppa Di Parma
3. Serrano, 8 maanden gerijpt
4. Chorizo

Kazen
A. Shropshire Blue. BlauwschimmelSchotse gepasteuriseerde koemelkkaas
B. Bettine Grand Cru. Nederlanse kaas van gepasteuriseerde geitenmelk
C. Jutte Terschellinger. Nederlandse kaas van gepasteuriseerde bio-koemelk en vegetarisch stremsel
D. Romero Rozemarijn. Nederlandse kaas van rauwe koemelk
E. Taleggio. Italiaanse koemelk kaas met een gewassen korst
F. Affligem Abdij. Belgische kaas van gepasteuriseerde bio-koemelk
G. Manchego. Spaanse schapenkaas. 6 maanden gerijpt
H. Le Petit Doruvael. Nederlandse boerenkaas van gepasteuriseerde koemelk, gewassen in de roodbacterie
I. Terschellinger kruidenkaas 50+. Nederlandse kaas van gepasteuriseerde bio-koemelk en fenegriekzaad
J. Alphenaer Geitenbrie. Nederlanse kaas van gepasteuriseerde geitenmelk