Most bij je thuis!

DANKJEWEL! Wij van Most zijn super blij dat je een maaltijd bij ons hebt besteld! Alle gerechten zijn vers en met veel liefde gemaakt, daarom geven we het mee om nog even opgewarmd te worden; zo is je maaltijd net zo lekker thuis als dat je die bij ons zou komen eten.

Hoe bereid je je maaltijd?

MOST x VENSTER

Houmous Plate

Spreid de houmous mooi op een bord en maak een kuiltje in het midden. Verwarm in de tussentijd de falafel, aubergine en champignons in de oven gedurende 6 minuten op 180 graden. Drop deze in het kuiltje en schep daar de schug in. Schenk daar de olie overheen en steek de pita erin.

Spitskool
Verwarm de spitskool 8 minuten in de oven op 180 graden. Leg deze op een bord en schenk daar de dressing overheen. Leg daar de cherrytomaten naast en dwarrel als laatste de granaatappel en de bietencress overheen.

Lamskoteletten
Verwarm de koteletten in de oven voor 10 minuten op 180 graden. Leg in de tussentijd de tabouleh midden in het bord met de aubergine rolletjes ernaast en maak in de hoek van het bord een tzatziki corner. Als de koteletten klaar zijn leg je deze tegen de tabouleh aan.

Makreel
Verwarm de makreel in de oven voor 6 minuten op 180 graden. In de tussentijd maak je een mooi vormpje van de bulgursalade. Als de makreel uit de oven komt, leg je deze tegen de bulgur aan, schenk je de groene peper olie eroverheen en dwarrel je als een baas de groene kruiden eroverheen.

Spinakopita
Verwarm de spinakopita 10 minuten in de oven op 180 graden. Leg deze dan op een bord en doe iets moois met de hangop.

Chicken 'n Waffle
Verwarm de chicken en waffle ongeveer 12 minuten in de oven op 180 graden. Leg deze dan op een bord en wees creatief met de ahorn boter erop.

Buikspek Lolly
Verwarm de buikspek lolly ongeveer 12 minuten in de oven op 180 graden. Leg de hashbrowns er de laatste 6 minuten bij. Haal het geheel uit de oven, smeer de saus over de lolly heen en dwarrel als een kunstenaar de ingelegde bosui over het gehele gerecht heen.

Crepe paddenstoel
Verwarm de crepe met paddenstoel en gruyere kaas in de bak ongeveer 6-8 minuten in de oven op 180 graden totdat de kaas gesmolten is. 

Bietentartaar  
Meng de bietentartaar aan met de balsamico naar smaak en dresseren het met kappertjes, rucola en burrata (versnipper deze). Verdeel het als een Michelinchef op de toast en enjoy.

Krabdip
Verwarm de krabdip in de bak ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden. Gebruik de toast om de krabdip uit de bak te lepelen. Genieten!

DESSERTS

Pastinaakmousse 
Haal de patinaakmousse uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Leg de stoofpeer erbij en garneer het geheel op eigen wijze met de pistache noten en de  bastogne crunch.

Malabi
Haal de malabi uit de koelkast, schenk de stroop eroverheen, leg de kokosmakroon erop en smijt de pistache eroverheen.

Brownie
Verwarm de brownie 2 minuten in de oven op 180 graden, smeer daarna de koffiecreme eroverheen.


EET SMAKELIJK!
--------------------Video instructie


DE BORRELPLANK: Welke kazen en charcuterie zitten er bij?

Charcuterie
1. Salami Gran Napoli
2. Coppa Di Parma
3. Serrano, 8 maanden gerijpt
4. Chorizo

Kazen
A. Shropshire Blue. BlauwschimmelSchotse gepasteuriseerde koemelkkaas
B. Bettine Grand Cru. Nederlanse kaas van gepasteuriseerde geitenmelk
C. Jutte Terschellinger. Nederlandse kaas van gepasteuriseerde bio-koemelk en vegetarisch stremsel
D. Romero Rozemarijn. Nederlandse kaas van rauwe koemelk
E. Taleggio. Italiaanse koemelk kaas met een gewassen korst
F. Affligem Abdij. Belgische kaas van gepasteuriseerde bio-koemelk
G. Manchego. Spaanse schapenkaas. 6 maanden gerijpt