DANKJEWEL! Wij van Most zijn super blij dat je een maaltijd bij ons hebt besteld! Alle gerechten zijn vers en met veel liefde gemaakt, daarom geven we het mee om nog even opgewarmd te worden; zo is je maaltijd net zo lekker thuis als dat je die bij ons zou komen eten.
Hoe bereid je je maaltijd?
WOENSDAG 31 MAART - ZONDAG 4 APRIL: DUITSE WEEK BIJ MOST!
HET MENU:
HOOFD
[VLEES] Zwaartvisfilet, gemarineerd in kruidenolie, met caponata en gnocchi
Nodig: koekenpan, pan
Bereiding: Zet een pan water op het vuur en breng het aan de kook. Als het water kookt, doe dan de gnocchi in de pan (als deze in een zak zit, haal de gnocchi er dan uit) en plaats de vacumeerzak met de caponata erin erbij. Hou het water aan de kook, als de gnocchi gaat drijven is het gaar. Dit duurt zo'n 4 minuten. Zet ondertussen de koekenpan op en laat deze heet worden. Leg de zwaardvisfilet in de pan en bak deze heel kort aan beide kanten. Leg de zwaardvis op je bord. Giet de gnocchi af en leg deze naast de zwaardvis. Knip voorzichtig de zak met de caponata open en garneer deze op het bord erbij. Done, eet smakelijk!
[VEGA] Cannelloni met spinazie en ricotta, en salade
Nodig: Oven
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats, als de oven op de gewenste temperatuur is, de bak met de canneloni in de oven voor voor zo'n 15 minuten. Haal de bak voorzichtig uit de oven en leg het op je bord. Garneer met de salade. Enjoy!
NA
Huisgemaakte cheesecake van balsamico, met een bastogne koek bodem en cranberry coulis
Nodig: Bord
Bereiding: Haal de cheesecake voor het diner uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen
-------------------
DE BORRELPLANK: Welke kazen en charcuterie zitten er bij?
Charcuterie
1. Salami Gran Napoli
2. Coppa Di Parma
3. Serrano, 8 maanden gerijpt
4. Chorizo
Kazen
A. Shropshire Blue. Blauwschimmel. Schotse gepasteuriseerde koemelkkaas
B. Bettine Grand Cru. Nederlanse kaas van gepasteuriseerde geitenmelk
C. Jutte Terschellinger. Nederlandse kaas van gepasteuriseerde bio-koemelk en vegetarisch stremsel
D. Romero Rozemarijn. Nederlandse kaas van rauwe koemelk
E. Taleggio. Italiaanse koemelk kaas met een gewassen korst
F. Affligem Abdij. Belgische kaas van gepasteuriseerde bio-koemelk
G. Manchego. Spaanse schapenkaas. 6 maanden gerijpt
H. Le Petit Doruvael. Nederlandse boerenkaas van gepasteuriseerde koemelk, gewassen in de roodbacterie
I. Terschellinger kruidenkaas 50+. Nederlandse kaas van gepasteuriseerde bio-koemelk en fenegriekzaad
J. Alphenaer Geitenbrie. Nederlanse kaas van gepasteuriseerde geitenmelk